Google+

Radio-optreden bij omroep NOOS

Een reactie plaatsen

oktober 17, 2016 door Raymond Zachariasse

14712593_690671661081143_995630271289994404_o

Een bijkomend voordeel (of nadeel als je er echt een gruwelijke hekel aan hebt) van steeds bekender worden, is dat je ook gevraagd wordt voor radioprogramma’s. In mijn geval was dat eerst voor Zomertijd bij RPL FM, daarna een praatje maken met John Brosens in zijn programma Panorama Literama en afgelopen week aantreden bij het boekenprogramma van Thea en Michel van Omroep NOOS, de lokale omroep voor Noord-Oost Overijssel. Bij Thea en Michel was ik te gast als auteur en illustrator van “De hoed van opa“, wat toevallig precies in het thema van de kinderboekenweek 2016 paste, namelijk Altijd jong. Goed, naar Hardenberg dus. In het Noorden, ver weg van de Randstad.14691001_690671827747793_1728448698517117987_n
Ik ga overal met de trein naartoe, dus ook deze keer. Ik heb geen auto en ik hou ook niet zo van auto’s. Normaal gaat dat goed, maar nu was er een seinstoring bij Zwolle, dus als een slak kropen we verder tot Nunspeet. Daarna ging alles gelukking een stuk sneller, want ik moest naar de studio. Ik moest vertellen over mijn boek en ik moest uitleggen waarom ik Radio Gaga, Baggy Trousers en The Break machine had gekozen als mijn platen. Dus ik begon wat zenuwachtiger te worden. Zou ik het redden of niet? Antwoord, ja, ik redde het net. Geja, de vrouw van Michel, haalde mij op van het station op en precies een minuut voor de uitzendtijd was ik binnen. Queen beet de spits af en ik nam een slok water.
Goed, waarom Queen? Simpel, ik ben geboren in 1969, maar veel van mijn muziekkennis komt uit de jaren tachtig. Tot op heden heb ik daar de meeste feeling mee. En mijn ex-vriendin was ooit gek op Queen, waardoor wij toen alle cd’s in huis hadden, dus dat heb ik overgenomen. Dit liedje specifiek staat voor een tijd waarin ik gepest werd, maar muziek een uitvlucht was. Mijn manier om boven het pesten uit te stijgen. Ik wilde DJ worden, ik wilde net als Ben Liebrand bekend worden om mijn mixen en ik wilde zelf muziek maken. Uiteindelijk is dat overgegaan in illustreren en schrijven. Dat is ook waarom ik in de studio zat.
Thea en Michel vroegen mij het hemd van het lijf en ik heb de opname om het te bewijzen. Ik vertelde over “De hoed van opa“, maar vooral ook over mijn vorige boek “Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur”. Natuurlijk kreeg ik de opmerking dat de titel op Floortje Bellefleur leek. Ja, maar dat is echt toeval. Flora beleeft totaal andere avonturen. In ieder geval ging het weer over mijn jeugd en het feit dat ik vroeger veel alleen thuis zat en manieren zocht om mijn bestaan wat op te vrolijken. Zo zijn mijn verhalen ontstaan. In elk boek komt dat thema wel terug, net zoals gepest worden. Inmiddels gaat het prima met mij, maar bij Thea en Michel was ik erg openhartig.
14642018_690672027747773_6121275170429489395_nHet hele uur vloog voorbij. Snel nog even een foto maken, mijn kadootje in ontvangst nemen (een mooie pen) en daarna weer racen naar het station.
Helaas was daarna de avond nog niet voorbij door een ongeluk op het spoor. Via Deventer en Amersfoort kwam ik uiteindelijk rond 12 uur ’s nachts in Woerden aan.

 

 

Nu tot 30 euro korting op Ducktypen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

RSS Aanbiedingen

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Onze partners

250*250 DecoDeco Muurstickers Sprookjescamping 300x250

Klik hier om deze website te volgen en meldingen over het laatste nieuws te ontvangen via email.

Doe mee met 279 andere volgers

%d bloggers liken dit: